Page 85 - Mijn Gezondheid Bijbel 1
P. 85
MIJN GEZONDHEID BIJBEL 1
Er is een effect dat een zeewierpakking op mijn lichaam heeft,
mijn huid helemaal bedekkend tot aan mijn nek, en mijn lichaam
dat plakt op de tafel waarop ik lig en de muziek die me helpt om nog
meer te ontspannen. Wat een traktatie!
Ik doe dit niet heel vaak, maar als ik het doe, ben ik weer dankbaar
voor dit heerlijke moment.
Algen zijn eencellige plantenmicro-organismen, bewoners van
zeeën en meren, waarvan er meer dan 25.000 verschillende klassen
zijn, die al meer dan 2,4 miljard jaar bestaan. Maar algen zijn er niet
alleen voor lichaamsbehandelingen. We kunnen ook profiteren van
algen wanneer we ze in ons dieet opnemen. Algen hebben over het
algemeen een zeer hoog percentage plantaardig eiwit. Algen hebben
de eigenaardigheid dat ze chemicaliën om hen heen, omzetten in
vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en enzymen, etc. Algen
zijn een complete voedselbron, met ongeveer 50 tot 60 voedingsstoffen.
De algen die mijn voorkeur hebben zijn Chlorella en Spirulina.
Chlorella
Chlorella is een van mijn favoriete algen. Het heeft heel bijzondere
kwaliteiten. De belangrijkste eigenschap is dat het een voedsel is met
alkalische eigenschappen. Daarom veroorzaakt het geen zuurgraad
in het lichaam, maar de gewenste hoge PH-waarde of alkalisch base.
Tegenwoordig gaat ons lichaam heel snel in een zure toestand vanwege
slechte eetgewoonten.
De wanden van Chlorella hebben drie lagen die niet kunnen
worden verteerd door mensen. De meest bijzondere eigenschap van
deze wanden is om gifstoffen, zware metalen en chemicaliën aan te
trekken en te binden. De extreme hardheid van de wanden betekent
dat ze onder normale omstandigheden niet verteerbaar zijn. Daarom
kunnen wij normaal gesproken, als we ze eten, niet de voedingsrijkdom
ontvangen die binnenin hen zit. De Japanners hebben een bijzondere
71